Participants de l'Escola d'Estiu del Voluntariat 2023 a Lleida

L’escola d’Estiu del Voluntariat és un espai de trobada i formació per l’acció voluntària, aquest any s’ha celebrat a Lleida i han realitzat tallers 55 persones, d’elles un 76% dones i un 24% homes.

A les entitats les tasques realitzades son diverses i les persones assistents un 56% eren voluntaris i la resta realitzen altres rols a les entitats:

La mitjana d’edat de les persones participants ha estat de 64,5 anys, el que porta a la reflexió  de la importància de l’aportació de la gent gran dins del voluntariat i de la comunitat. Amb la seva acció voluntària comparteixen la seva experiència, les seves habilitats professionals, passió i temps per ajudar a altres persones i recolzar l’acció de les entitats, beneficiant amb els seus coneixements i contribucions a tota la comunitat, al mateix temps que segueixen creixent com a persones sentint-se útils, relacionant-se, i entenen el voluntariat com un eix més del seu projecte vital.  

L’altra lectura és quin format ha de tenir l’EEV per poder arribar millor a tot el voluntariat jove, el que s’haurà de valorar per les pròximes edicions. 

La valoració de tots els tallers ha estat molt alta i la nota final de l’escola en els qüestionaris de satisfacció ha estat d’un 8’76 de mitjana. Les persones participants destaquen de l’experiència la possibilitat d’aprendre noves eines de gestió emocional que els les pugui recolzar en la seva acció voluntària, conèixer gent i entitats que treballen dins del tercer sector, i moltes vegades dins el seu propi territori i les reflexions que s’emporten dels tallers realitzats

Ara toca esperar on serà la propera Escola, fins llavors, gràcies a tots els participants per les seves aportacions i per haver dedicat el seu temps a l’EEV’23. 

Tot seguit podeu veure el vídeo que resumeix l’EEV d’aquest any, esperem que el gaudiu.