Participants de l'Escola d'Estiu del Voluntariat 2023 a Lleida. Panoràmica de la sala


A la Llotja de Lleida avui, 27 de juny, s’està celebrant la 24 edició de l’Escola d’Estiu del Voluntariat.

Cada Any el voluntariat té l’oportunitat de compartir, formar-se i aprendre en els diferents tallers que la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària organitza per la trobada. l’Escola tradicionalment ha treballat en proporcionar mitjançant diferents tallers eines i instruments que poden ajudar a millorar l’acció voluntària de les persones compromeses amb el voluntariat.


“Els valors personals són els que per coherència hem de traslladar al grup i d’aquesta manera a l’acció voluntària”. “La coherència personal és la base de sentir-nos còmodes en els nostres actes”. I “comunicar-nos de forma assertiva és fonamental per poder assumir objectius clars i comprensibles per a tots”. Aquests eslògans són la base del que avui s’està treballant a l’EEV 2023.


De la mà de la Paula Gelpi, s’està treballant el fet de prendre consciència del poder de les paraules i l’impacte que tenen en el nostre interior i també per les persones amb els que ens relacionem. La Carme Alba treballa amb el seu taller la comunicació no violenta, i com establir relacions des d’aquesta opció de comunicació ens ajuda a tenir relacions basades en el respecte, l’afecte i la cooperació. I finalment la Nàyade Navarro ens ajuda a treballar com construir entorn d’alt nivell de confiança per aconseguir treballar de forma efectiva en els equips, comunicar-nos assertivament per compartir objectius i ajudar a l’equip a mantenir relacions sòlides i positives.


Més de 70 voluntaris s’han inscrit a l’EEV 2023, per créixer com a persona, saber gestionar les seves emocions i millorar la seva comunicació… tot amb la intenció d’estar més capacitats per a la seva acció voluntària i caminar avançant en la millora de la nostra societat. La cura personal del voluntariat és fonamental per treballar més i millor pel nostre entorn i dins les nostres entitats. De treballar la base d’una societat més democràtica, més involucrada i més inclusiva per a tots.

Gràcies per el vostre compromís i assistència!!!