
Durant l’Escola d’Estiu del Voluntariat (EEV), més de 200 assistents han passat pel Campus del Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), en un esdeveniment en què han participat 130 entitats.
Aquesta edició destaca pel canvi de format de l’EEV, en un sol dia s’han realitzat diferents itineraris formatius amb tallers simultanis. Cada itinerari ha volgut capacitar les persones voluntàries en àrees específiques: comunicació, intervenció social i gestió d’equips i persones.
Tal com ha destacat Bernat Valls, director general d’Acció Cívica i Comunitària, “s’ha buscat un fil conductor entre la conferència inicial i dos dels tallers, que es centren en diferents aspectes de la comunicació, tema clau per moltes de les entitats, sobretot les mitjanes i petites, que no acaben d’arribar a donar a conèixer què fan, per exemple i també per incorporar voluntariat jove. Les xarxes socials tenen un paper molt important entre la gent jove i cal saber com utilitzar-les per arribar-hi. Les entitats ho han de conèixer si volen arribar a aquest perfil.”.
Un dels punts forts d’aquesta edició ha estat el programa de tallers, en el qual han participat grans formadors d’entitats, com Noemí Fuster de BonDiaMon, Laura Cardús d’AFEV Catalunya, o Laia Mateu de Lectura Fàcil, entre d’altres. Enguany, també l’EEV ha acollit la presentació d’una exposició sobre voluntariat.
Com a tancament, s’ha celebrat una mostra de teatre fòrum a càrrec de la Fundació La Roda i Impacta’t.
Connecta’t al voluntariat, un recorregut pel voluntariat a Catalunya
L’EEV ha acollit la presentació de l’exposició “El Voluntariat a Catalunya”, una acció de promoció de l’associacionisme i el voluntariat de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC).
Es tracta d’una exposició itinerant que recull el testimoni de persones voluntàries d’arreu del país. El muntatge explica les seves vivències, emocions i sensacions, i busca donar a conèixer a la ciutadania què és el voluntariat i els diferents àmbits on es pot fer voluntariat.
L’exposició està formada per 14 plafons i un “vídeo wall”. També se n’està editant una versió digital, de la qual ja es poden veure i llegir les entrevistes a les persones voluntàries que hi apareixen.
L’exposició es pot visitar fins el 3 d’octubre de 2018 al Campus del Poblenou de la UPF (c. De Roc Boronat, 138, Barcelona).