El passat 12 de desembre es va celebrar el Dia Internacional del Voluntariat, context en el qual el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, va lliurar els XIX Premis Voluntariat.

El 12 de desembre va tenir lloc al Centre Tradicionarius de Barcelona la commemoració del Dia Internacional del Voluntariat, instaurat per les Nacions Unides el 5 de desembre de 1985. L’acte central d’aquesta celebració, organitzada conjuntament entre la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Família, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Federació Catalana de Voluntariat Social, va ser el lliurament dels XIX Premis Voluntariat.

Els Premis Voluntariat són un reconeixement als projectes de promoció del voluntariat que excel•leixen per la seva qualitat, amb la finalitat de promocionar i millorar l’acció voluntària i la seva valoració social.

El jurat de la dinovena edició del Premis Voluntariat, format pel conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries ; la directora general d’Acció Cívica i Comunitària, Violant Cervera; la cap del Servei de Promoció de l’Associacionisme i Voluntariat, Eva Ribera; la presidenta de la Federació Catalana de Voluntariat Social, Francina Alsina, i representants de les entitats premiades en l’edició de 2010 (Plataforma x la Llengua, Adama, Fundació Avismon i Down Lleida) ha guardonat els projectes següents:
“Per i per a la solidaritat” ,de l’Associació d’Amputats Sant Jordi ,ha estat el guanyador en la modalitat nacional, dotada amb 12.000 €.
“Xarxa de voluntariat del casc antic” ,del Pla Comunitari del Casc Antic, ha guanyat el premi en la modalitat local/comarcal, amb una dotació de 8.000 €.
“Teixint i multiplicant xarxes: Inclusió i Participació Social a través de les TIC”, de l’Associació de Joves per la Igualtat i la Solidaritat, ha obtingut el premi Eliseu Colomer dotat amb 6.000 €.
Dels projectes presentats a les modalitats d’àmbit nacional, àmbit local/comarcal i Eliseu Colomer van sortir els finalistes que van passar a la votació popular. Les entitats finalistes van ser:
Fundació Marianao
AIS (Ayuda a la Infancia sin Recursos)
AVAN (Associació Vallès Amics de la Neurologia)
Fundació Privada Amics de la Gent Gran
Fundació Comtal
Centre de Promoció Francesc Palau
ACAB (Associació Contra l’Anorexia i la Bulímia

El guanyador de la modalitat de votació popular ha estat el projecte E.S.F.E.R.A. Jove.(Experiència, Solidaritat, Formació, Eines, Recursos i Acció!), de l’entitat Fundació Marianao, amb una dotació de 6.000 €