Oferim serveis d’assessorament i acompanyament a les entitats

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària torna a posar a disposició de les entitats sense ànim de lucre els serveis d’assessorament, per tal que les entitats disposin d’un canal àgil per plantejar i resoldre els seus dubtes jurídics, econòmics i fiscals. 

Aquests serveis d’atenció individualitzada permeten a les entitats resoldre qüestions específiques en el context d’emergència sanitària i aspectes puntuals relacionats amb el dia a dia de les entitats. Les sol·licituds d’assessorament es podran sol·licitar a partir del dilluns 4 de maig mitjançant un formulari disponible a l’apartat dels serveis d’assessorament de voluntariat.gencat.cat i es resoldran telemàticament en un termini de 72 hores.  

Assessorament econòmic i jurídic 

El servei d’assessorament econòmic ofereix suport en matèria de gestió econòmica, auditories, fiscalitat i comptabilitat. Pel que fa al servei d’assessorament jurídic dona resposta a consultes sobre situacions jurídiques, estatuts, dret tributari i fiscal, assessorament legal i laboral, assegurances i protecció de dades.  

A més a més, les entitats tenen a la seva disposició un espai de recursos amb informació pràctica sobre aspectes rellevants i d’actualitat.  

Serveis d’acompanyament 

Els serveis d’acompanyament continuen actius i tenen com a finalitat orientar les entitats en la millora de la seva gestió i que les seves accions tinguin més impacte social.  

Amb aquest servei, les entitats poden rebre acompanyament en la gestió del voluntariat, la millora de la participació interna, la comunicació de l’entitat, la captació de fons i la planificació estratègica entre d’altres. Les sol·licituds d’assessorament se sol·liciten mitjançant l’apartat web dels serveis.

Troba tots els recursos i serveis que oferim a les entitats 

Donem suport a les entitats sense ànim de lucre per tal de fomentar el seu reconeixement, facilitar la formació de les persones que hi col·laboren i impulsar els seus projectes i programes. Pots trobar els recursos i serveis que oferim a les entitats i les persones voluntàries de Catalunya.