En qualsevol projecte social treballar conjuntament l’enfocament de gènere i l’enfocament en drets aporta una gran potencialitat i qualitat.

Des de l’Institut Català de les dones (ICD),  adscrit al Departament d’Igualtat i Feminismes, i de la mà de la Consultoria Obliqües, s’han realitzat unes Píndoles formatives adreçades a membres d’entitats que treballen amb dones i des dels feminismes, en format audiovisual, fàcil i amè, per tal de treballar el disseny de projectes de les entitats amb un enfocament doble de gènere i basat en drets socials (EGiBDH).

Freqüentment, les entitats o de qualsevol organització, tenim persones sobrecarregades per treballar temes concrets o molt especialitzades, i cada vegada més som conscients que la  transversalitat és necessària per afavorir el treball cooperatiu i l’aprenentatge col·lectiu. Totes les persones de l’organització han de poder desenvolupar una mirada estratègica i global sobre els projectes de l’entitat i treballar des dels mateixos valors i drets universals.

L’objectiu de construir una societat més equitativa i responsable està en mans de totes i això requereix un gran esforç de comunicació, de teixir aliances i de compartir propòsits.

Vivim en un món interconnectat i cada aportació suma. Per tal que pugueu difondre entre els vostres voluntaris us donem a conèixer aquestes píndoles realitzades el passat novembre, que formen part de la formació del ICD, en son 7, de les que formen part per exemple:

Disseny de projectes amb enfocament de gènere i basat en Drets Humans:

Part I:

Part II:

També des de L’Observatori de la Igualtat de Gènere, òrgan assessor del Govern adscrit a l’Institut Català de les Dones, s’ha creat el recurs Eina per a una comunicació no sexista on també podreu trobar un glossari on consensuar definicions.

Esperem que us siguin d’utilitat!