Més de 380.000 persones visiten Xarxanet.org i Voluntariat.org durant l’any 2017

El conjunt de portals webs entorn de l’associacionisme i el voluntariat de la DGACC han rebut més de 380.000 visitants únics. En aquest sentit, cal assenyalar els creixements de Xarxanet.org, que ha estat d’un 10,7% respecte a l’any 2016 i ha assolit els 340.502 visitants únics; i el del web Voluntariat.org, que amb 40.677 visitants únics ha batut el seu rècord de visitants. També destaca el portal Nonprofit, que amb 7.364 visitants únics gairebé dobla el seu resultat respecte l’any 2016.

Pel que fa a Voluntariat.org, sota el nou domini –voluntariat.gencat.cat–, ha rebut des de la seva posada en marxa, el passat mes de març, 19.814 visites. L’objectiu de la nova pàgina és reforçar i fer més clara l’oferta de recursos i serveis que oferim a les entitats i les persones voluntàries de Catalunya.

Així doncs, podem afirmar que l’ús dels portals continua la seva tendència a l’alça, i les noves funcionalitats i eines que afegirem en breu aconseguiran mantenir aquesta tendència.


Xarxanet.org és una plataforma tecnològica que dóna suport a les organitzacions no lucratives i a les persones que comparteixen l’interès per l’associacionisme i el voluntariat. Constitueix la porta d’accés principal al món associatiu i de voluntariat, i un punt de trobada, espai d’interacció, de treball i d’aprenentatge en xarxa que permet generar dinàmiques obertes i espontànies de relació entre els diversos agents socials. Xarxanet.org és, doncs, una de les respostes a aquestes demandes, promoguda des de la Generalitat de Catalunya, en col·laboració amb diverses associacions, fundacions i federacions del nostre país, en l’actualitat desenvolupen el projecte 11 entitats promotores i 381 entitats col·laboradores.

Voluntariat.org, ara voluntariat.gencat.cat, es va crear el 1997, amb la voluntat clara de posar en contacte entitats i persones voluntàries i facilitar la informació necessària per a fer-ho possible i garantir-ho. En l’actualitat, voluntariat.gencat.cat és un element clau en la promoció de l’associacionisme i el voluntariat, no és només una eina d’informació i actualitat de la DGACC, sinó que dóna serveis d’especial rellevància com els assessoraments i acompanyaments a entitats, els cursos de formació del PFAVC o l’agenda d’activitats per a entitats.