El diumenge 18 de desembre es va celebrar una nova edició de La Marató de TV3, que aquest 2016 s’ha centrat en l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques. Aquest 2016 La Marató ha celebrat el 25è aniversari.

Durant tot el dia, més de 2.300 voluntaris i voluntàries, distribuïts entre les 4 seus telefòniques (Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona) posades en marxa el dia del programa, van atendre les trucades de la ciutadania que volia fer donatius, en una mostra de civisme i solidaritat, una tasca inestimable que no es podria dur a terme sense la seva participació.

Des de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, que coordina el col·lectiu de persones voluntàries que participen el dia de La Marató, es vol agrair molt especialment la seva participació i contribució a l’èxit d’aquesta nova edició.  La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies va visitar el centre de trucades de la Fira de Barcelona i hi va participar com a voluntària.

El marcador al tancament del programa va ser de 8.490.607  euros. Encara es poden fer donatius per La MaratóSi voleu conèixer dades sobre la participació de la ciutadania el dia  La Marató, consulteu el document La Marató en dades

Uns dies abans de la celebració de La Marató es va atorgar el premi Pinta La Marató, adreçat a l’alumnat d’ESO i Batxillerat. La finalitat d’aquest premi és sensibilitzar les noies i els nois sobre la malaltia tractada en cada edició de La Marató.

Enguany el cartell guanyador del Pinta La Marató ha estat el presentat per la classe de 1r d’ESO B del Centre d’Estudis Montseny, de Barcelona. I els dos cartells finalistes han estat els de 2n de Batxillerat de l’Escola Daina Isard, d’Olesa de Montserrat i el de 3r d’ESO B de l’escola Santa Teresa de Lisieux, de Barcelona.

 El premi consisteix en una estada de dos dies i una nit en un alberg de la xarxa d’albergs de Catalunya, sufragada per la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària.