Un any més torna La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio. La 32a edició, que tindrà lloc el proper diumenge 17 de desembre, estarà dedicada a la salut sexual i reproductiva. Serà la primera edició dedicada a les malalties que més incideixen en la població, amb una especial afectació entre les dones.

La campanya de sensibilització i divulgació promourà la prevenció especialment entre el jovent, com a eina imprescindible per a la reducció de molts problemes de salut en aquest àmbit.

Serà la primera vegada que La Marató es dedicarà a aquesta temàtica, que, segons els professionals de la salut, engloba el conjunt de patologies que  afecten més la població, en tots els aspectes de la vida i al llarg de tota la vida. Són malalties que tenen una prevalença (proporció de persones afectades en una població i moment concrets) de 3 milions de persones a Catalunya, i una incidència (nombre de casos nous que apareixen en una població i moment determinats) que s’estima en 210.905 nous casos cada any. Aquestes són xifres significativament elevades que, a més, representen un cost sanitari considerable per al sistema de la salut, situat en el 12,2%. En l’àmbit de la recerca, els equips d’investigació en salut sexual i reproductiva signen el 9% de les publicacions científiques catalanes, que els posicionen en la  mitjana mundial. 

La sensibilització sobre la prevenció en l’àmbit de la salut sexual i reproductiva és cabdal. Per això, La Marató conscienciarà i informarà el jovent, especialment les noies, sobre el fet que la SSIR té un efecte profund al llarg de tota la vida. D’altra banda, segons els experts i les expertes, molts problemes que afecten les dones, per la seva especificitat biològica, s’han invisibilitzat o s’han tingut poc en compte al llarg dels segles. Enguany, La Marató vol contribuir a revertir aquesta situació.

Com participar a La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio?

Pots participar a La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio com a persona voluntària realitzant algunes de les següents tasques, el període de preinscripció comença avui i finalitza avui 3 d’Octubre a les 10h a través del web de la Marató:

  • Atenció telefònica: la tasca consisteix a atendre les trucades de particulars i empreses que volen fer donatius.
  • Caps de taula: aclareixen els dubtes de la filera de telefonistes que tenen assignada i en recullen les butlletes.
  • Missatgers: són els encarregats de completar el circuit de les butlletes i la logística.
  • Separadors: reben totes les butlletes amb donatiu i fan una primera separació de les butlletes, ja que cal revisar-les totes.
  • Servei d’àpats: s’encarreguen de preparar el menjar.
  • Servei d’ordre: vetllen perquè les persones voluntàries es desplacin per la seu amb el màxim ordre i silenci.
  • Atenció a convidats: l’objectiu és assessorar-los en la seva tasca de telefonistes.

Tota la informació sobre la preinscripció la podeu consultar en la web de la Marató.