Seus territorials de l'Escola d'estiu del voluntariat 2017

La 18a edició de l’Escola d’estiu del voluntariat (EEV) és un projecte formatiu de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC), que consisteix en la realització de cursos especialitzats per a persones voluntàries.
Aquest model formatiu va néixer el 1996 amb l’objectiu de generar un espai de trobada únic, on els alumnes tenien l’oportunitat de fer aquella formació que durant l’any no havien pogut realitzar.
Les persones voluntàries i responsables de les entitats de voluntariat, tenen a l’EEV l’oportunitat d’afegir en el seu currículum formacions realitzades per escoles del Pla de formació de l’associacionisme i el voluntariat de Catalunya i altres entitats especialitzades del sector associatiu.
En aquesta edició es preveu realitzar cursos, distribuïts en tres modalitats: píndoles formatives (3 hores), tallers (6 hores) i curs d’iniciació al voluntariat (12 hores). D’aquesta manera les persones interessades poden matricular-se en cursos específics que es realitzaran a les 8 seus territorials de l’Escola o en línia a través de l’aula virtual. Pots seguir l’actualitat de l’EEV a les xarxes socials amb el hashtag #EEV2017.
Programa complet de l’EEV 2017 (pdf).
El període d’inscripcions començarà el divendres 9 de juny en aquesta mateixa pàgina web.

Les dades de l’EEV 2017:

36 cursos repartits en 3 modalitats; més de 1.440 places per a alumnes; entorn a 30 professors altament qualificats; una varietat pel que fa als continguts del programa que abasta les disciplines més importants per a les entitats sense ànim de lucre; i la possibilitat de rebre certificats de competències adquirides per la realització de cada curs, donen a aquesta proposta formativa un rang difícil de trobar en les diverses ofertes educatives dins de Catalunya.

Seus territorials de l’Escola d’estiu del voluntariat 2017

Amposta
Barcelona
Girona
Granollers
Lleida
Manresa
Sabadell
Tarragona

Formació en línia, aquí.

A qui s’adrecen les formacions?

Les formacions de l’escola d’estiu volen aportar coneixements i competències a les persones implicades en les entitats de voluntariat i en el món associatiu, amb la finalitat de fer-los créixer i apoderar-los sobretot atenent el tipus de tasca que duen a terme en el sí de l’entitat. Per això l’oferta de l’escola d’estiu s’estructura entorn tres grups de destinataris:

Voluntariat de base: és a dir aquell que fa la seva acció directa en relació a la finalitat de l’entitat; per tant la formació s’adreça al voluntariat que està en contacte amb la persona o l’activitat en la qual l’entitat centra els seus projectes, i s’hi poden trobar tant formacions per a millorar les competències personals com de coneixement de l’àmbit en el qual s’està actuant.

Coordinadors/es de voluntariat: per tant les persones que acullen, atenen, coordinen i gestionen el voluntariat i les seves intervencions; aquí es poden trobar tant formacions relacionades amb la coordinació, com amb la formació de voluntariat i altres temes relacionats.

Dirigents: les persones que tant de manera voluntària (càrrecs de junta) com de manera remunerada, duen a terme activitats relacionades amb el funcionament i la gestió de l’entitat, tant a nivell intern com de projecció i participació externa d’aquesta.

Material descarregable de l’Escola d’estiu 2017 #EEV2017

Material gràfic editable per les entitats organitzadores de les formacions de l’EEV 2017:

Cartell genèric en jpg, A3.

Cartell genèric personalitzable en word, A4.

Programa complet en pdf.