El dia 7 d’abril es presenta a la seu del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies la plataforma TransparEnt, que posa a l’abast de les entitats una eina per poder fer el diagnòstic de la seva transparència i saber com millorar-la.

El dijous 7 d’abril, a les 12h30’ es presenta la plataforma TransparEnt, a la seu del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, concretament a la Sala d’actes del Pg. Taulat. 266 – 270 de Barcelona. És una eina elaborada pel Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació de la UAB amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària

La web TransparEnt posa a l’abast de les entitats una eina que els permet, no només fer el diagnòstic de la seva transparència sinó també poder millorar-la i obtenir documents d’autoacreditació.

Els indicadors i criteris establerts han estat pensats perquè les organitzacions sàpiguen quins documents han de publicar i de quina manera ho han de fer perquè siguin comprensibles, de forma que la comunicació afavoreixi la participació.

L’acte de presentació (enllaç al document) comptarà amb la participació del Director General d’Acció Cívica i Comunitària, Sr. Bernat Valls, d’un/a representant de l’Ajuntament de Barcelona (pendent de confirmar), així com del vicerector de Relacions Institucionals i Territori de la UAB, Sr. Manel Sabés Xamaní,  acompanyat de la Directora del Laboratori de Periodisme per a la Ciutadania Plural  del Departament de Periodisme i Ciències de la Informació de la UAB, Dra. Amparo Moreno Sardà i del Sr. Pedro Molina, autor del projecte, que en farà la seva presentació.

El suport del Govern de la Generalitat al projecte impulsat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural del Departament de Periodisme i Ciències de la Informació de la UAB és una acció que encaixa amb les línies prioritàries del Pla nacional de l’associacionisme i el voluntariat 2014 – 2015, prorrogat per a l’any 2016, amb l’objectiu de posar a l’abast de les entitats una eina, un recurs gratuït, fàcilment accessible, dissenyat i elaborat amb la participació de les pròpies entitats, que les faciliti el coneixement sobre el compliment de la normativa sobre transparència.

L’èxit de la convocatòria ha fet que ens aquests moment l’aforament ja estigui complert.