agraïment al voluntariat

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) obre un procés participatiu per promoure un espai de debat i reflexió del conjunt de l’associacionisme i el voluntariat amb l’objectiu d’avaluar els principals efectes de la crisi social i sanitària sobre les entitats, i decidir quines han de ser les prioritats del futur immediat.

Procés participatiu

Amb la col·laboració de la Direcció General de Participació Ciutadana, la DGACC engega un procés participatiu que romandrà obert des del 15 de setembre fins al 6 d’octubre. Durant aquestes 3 setmanes, les entitats i les persones voluntàries tindran l’oportunitat de fer aportacions i proposar idees sobre aquests dos eixos:

 • EIX 1: Com ens ha impactat la crisi COVID19? 
  • Quines han estat les necessitats i mancances detectades durant la situació d’emergència?
  • Quin ha estat l’Impacte de la crisi sobre l’estructura i la gestió de les entitats?
  • Quin ha estat l’Impacte de la crisi sobre les persones ateses?
  • Quin ha estat Impacte de la crisi sobre el voluntariat?
 • EIX 2: Quines han de ser les prioritats a partir d’ara?
  • Polítiques públiques: propostes de canvi i noves estratègies a implementar.
  • L’estratègia de les entitats: noves orientacions i noves mirades.
  • Oportunitats i aprenentatges de la crisi covid19 en el sector.
  • Recursos necessaris per garantir la viabilitat de les entitats

Per poder fer sentir la seva veu, les entitats i les persones voluntàries hauran d’accedir al procés participatiu de l’associacionisme i el voluntariat a través del portal participa.gencat.cat. Un cop s’ha accedit a aquest procés participatiu, caldrà registrar-se per poder fer les aportacions. Registrar-se és molt senzill, només cal tenir un correu electrònic de referència i una contrasenya.

Els participants podran fer tantes aportacions com vulguin, a qualsevol dels temes, o a tots. Les aportacions hauran de tenir un màxim de 1.000 caràcters. Per fer-ho, caldrà seleccionar d’un desplegable a quin del temes respon l’aportació. Un cop finalitzat el termini de presentació de propostes, des de la DGACC es farà el buidatge, l’anàlisi i la seva síntesis per poder debatre-les el dia 30 d’octubre, en el marc d’una trobada virtual amb representants del sector.

Trobada virtual de l’associacionisme i el voluntariat

El divendres 30 d’octubre a les 10 hores tindrà lloc la trobada virtual de l’associacionisme i el voluntariat a través de la plataforma Zoom, que comptarà amb la participació de les entitats del Consell de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya i de la resta d’entitats inscrites. Durant els propers dies s’obrirà el termini per inscriure’s i participar-hi, posant a disposició de totes les entitats un formulari d’inscripció a través del web voluntariat.gencat.cat. Serà en el marc d’aquesta trobada virtual on es debatran les propostes recollides del procés participatiu per a la seva validació i aprovació.