Finalitza el procés de designació des del mateix sector, per tal d’escollir els seus representants en el Consell de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya.

Aquest Premi dotat amb 10.000 euros s’adreça a entitats que hagin realitzat projectes de voluntariat portats a terme majoritàriament per persones majors de 60 anys. El Premi s’institueix per recordar i retre homenatge a Eliseu Colomer i Parès, que va ser membre del Consell de la Gent Gran de Catalunya, defensor de les llibertats democràtiques i que va lluitar pels drets socials.

El Departament de Governació i Administracions Públiques, a través de la Secretaria d’Acció Ciutadana i amb el suport i col·laboració de la Federació d’Ateneus de Catalunya, ha convocat la tercera edició del Premi Eliseu Colomer en l’àmbit del voluntariat de la gent gran activa. L’objectiu d’aquest Premi és fomentar entre aquest col·lectiu les activitats de voluntariat adreçades a la recuperació dels valors socials, culturals i de ciutadania i a difondre’ls.

El Premi Eliseu Colomer s’adreça a entitats que hagin realitzat projectes de voluntariat portats a terme majoritàriament per persones majors de 60 anys. S’entén que un projecte està portat a terme majoritàriament per majors de 60 anys quan el 75% dels voluntaris que hi ha participat siguin majors de 60 anys en el moment de l’inici del projecte. A la convocatòria es poden presentar els projectes realitzats durant els anys 2009 i/o 2010. El termini de presentació acaba el 21 de juny del 2010. Per a més informació, podeu consulteu-ne aquí les bases i la convocatòria. Per descarregar la sol·licitud feu clic aquí.

El lliurament del Premi Eliseu Colomer, dotats amb un total de 10.000 euros, es durà a terme durant el mes de desembre de 2010, en el marc de les celebracions del Dia Internacional del Voluntariat.

El Premi s’institueix per recordar i retre homenatge a Eliseu Colomer i Parès, que va ser membre del Consell de la Gent Gran de Catalunya, defensor de les llibertats democràtiques i que va lluitar pels drets socials.

Eliseu Colomer i Parès

Eliseu Colomer i Parés (Barcelona, 1915 – Santa Coloma de Gramenet, 2006), un cop jubilat, l’any 1980, va entrar a formar part de la Federació de Jubilats i Pensionistes de la UGT. A partir d’aquell moment va treballar per la defensa dels drets de la gent gran i va participar activament en tots els congressos nacionals de la gent gran a Catalunya, dels quals va ser delegat.

També va participar en el Consell de la Gent Gran de Catalunya, del qual va formar part a les comissions de mitjans de comunicació, de maltractaments a les persones grans i de serveis socials. A més, va ser president de la Coordinadora de Jubilats i Pensionistes i representant d’aquesta entitat al Consell Municipal de Santa Coloma de Gramenet. Com a actor amateur, va formar part del grup teatral vinculat al casal de la gent gran Albert Francàs de la Generalitat de Catalunya.