El Programa d’Innovació i Qualitat Democràtica del Departament de Governació i Relacions Institucionals i la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Família impulsen, en el marc del Pla Nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya, cursos de formació destinats a promoure la participació interna de les entitat.

El Programa d’Innovació i Qualitat Democràtica de Departament de Governació i Relacions Institucionals ha impulsat l’organització del curs La participació interna a les associacions: com fer una Pla de participació , que es durà a terme a Barcelona del 3 d’octubre al 28 de novembre, amb la intenció de fomentar la reflexió entorn de la qualitat democràtica i el paper de les associacions, en tant que aquestes són un espai de participació lliure i un element clau en una democràcia de qualitat. El curs té un caràcter pràctic per tal de poder acabar gestionant un pla de participació per a la pròpia entitat, i aprofundir en noves formes i instruments de participació. S’adreça bàsicament al món associatiu català, directius, tècnics i associats tant d’associacions com de federacions. Podeu fer la vostra inscripció emplenant el següent formulari.

Aquesta formació se suma a les dues edicions del curs Foment de la participació a les organitzacions del Pla de formació del voluntariat de Catalunya (PFVC), que la propera tardor impartirà a Girona i a Manresa l’Escola Lliure el Sol

Aquest curs del PFVC té per objectiu posar en l’agenda de les entitats el tema de la participació interna i per enguany n’han estat proposades dues edicions, donant resposta als reptes que entorn a aquest tema van situar les conclusions i alguns debats del II Congrés Europeu del Voluntariat del passat novembre.

Podreu consultar la propera convocatòria d’aquests cursos del PFVC a l’agenda de formació i a través del web www.voluntariat.org