La Fundació La Marató acosta la ciutadania a la recerca impulsada per La Marató de TV3 amb visites als centres d’investigació. La iniciativa s’emmarca en les accions que es faran el 2016 amb motiu dels 25 anys del projecte. La inscripció és gratuïta.

Entre els mesos de març i juny, la Fundació organitza una sèrie de visites per donar a conèixer  alguns dels projectes impulsats per La Marató als centres de recerca d’arreu de Catalunya on s’estan duent a terme, gràcies als donatius dels ciutadans i al seu esforç.

  • “Visita la recerca de La Marató” proposa recorreguts oberts al públic en centres de recerca on s’està fent investigació finançada per La Marató de TV3.
  • Es convida els ciutadans a conèixer de primera mà la destinació dels seus donatius i el seu esforç.
  • Les inscripcions ja es poden fer de forma gratuïta des de: www.tv3.cat/marato.
  • La iniciativa s’emmarca en les accions que es faran el 2016 amb motiu dels 25 anys del projecte solidari.

D’aquesta manera, “Visita la recerca de La Marató” pretén acostar a tothom qui ho vulgui els avenços promoguts per la solidaritat d’un projecte que, des del 1992, ha recaptat 150 milions d’euros i impulsat 723 projectes d’investigació sobre un ampli conjunt de malalties greus i cròniques.

Els participants recorreran els laboratoris i les diferents àrees de les institucions científiques on treballen els investigadors premiats per La Marató, que els explicaran en què consisteix la seva recerca i com han avançat en el coneixement, el diagnòstic i el tractament de les malalties estudiades. A més, aquells que participin en les visites podran veure en directe com funciona el procés de la investigació biomèdica, des del laboratori a l’aplicació en el pacient, i conèixer nombroses dades i curiositats relacionades amb la recerca que es fa a Catalunya.

La iniciativa proposa visitar centres punters que tenen una intensa activitat investigadora impulsada per La Marató de TV3. Són els instituts de recerca de l’Hospital de la Vall d’Hebron (VHIR), de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (IRHSP), de l’Hospital Clínic de Barcelona (IDIBAPS), de l’Hospital de Bellvitge (IDIBELL), de l’Hospital del Mar (IMIM), de l’Hospital Germans Trias i Pujol, de l’Hospital Arnau de Vilanova (IRBLL), a Lleida, l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), a Reus, el Parc Hospitalari Martí i Julià (IDIBGI), a Salt, i la Corporació Sanitària Hospital Parc Taulí (CSPT), a Sabadell.

“Visita la recerca de La Marató” va arrencar l’1 de març i inaugura un conjunt d’accions especials que es faran aquest 2016 per celebrar els 25 anys de La Marató de TV3.

Les inscripcions a les visites es poden fer de forma gratuïta, a través de la web de La Marató: www.tv3.cat/marato.