La regidora de Ciutadania, Salut i Esports de l’Ajuntament de Sant Cugat, Gemma Aristoy; i el sub-director general de Cooperació Social i Voluntariat, Marc Viñas, han donat la benvinguda a una cinquantena de Punts de Voluntariat que han participat en la trobada.

Oficina de Voluntariat de Sant Cugat del Vallès

Aristoy ha fet valdre l’oficina i ha explicat que compta amb més de 500 voluntaris i que n’és un nexe d’unió del triangle format per: ajuntament, entitats i persones voluntàries. A més a més, ha destacat que és una xarxa que enriqueix el teixit associatiu i cohesiona i millora la societat.

Treball en xarxa

Els Punts de voluntariat local de Catalunya han participat en dues dinàmiques de grup: d’una banda, per compartir i construir possibles models de punts de voluntariat i, d’altra banda, per elaborar el decàleg de la xarxa dels punts de voluntariat des de la missió, la visió i els valors.

Consolidació dels Punts de Voluntariat Local de Catalunya

El grup de treball entre Punts de Voluntariat dels ens locals i la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) neix el 2014, arran de la demanda repetida de molts dels ens locals de disposar d’un espai compartit de coneixement i de treball en temes de voluntariat.