Els Premis de Civisme tenen l’objectiu comú de promoure el civisme i pretenen potenciar totes aquelles actituds que tenen a veure amb el respecte, la tolerància, l’educació, i tots aquells valors que estimulen i afavoreixen una bona convivència.

Consulta les bases aquí. En breu es publicarà la convocatòria i la informació necessària per a fer les sol·licituds.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies convoca cada any els Premis de Civisme que, a través de cinc modalitats, premien accions, treballs, innovacions, entitats i persones que tractin el civisme o proposin reflexions, actuacions i millores al seu entorn.

Modalitats dels Premis:

• El Premi Serra i Moret és el primer premi de civisme convocat i premia obres d’assaig i treballs pedagògics.

• Els Premis Jaume Ciurana volen fomentar en el jovent el gust per les responsabilitats, la capacitat associativa, la cooperació i l’esperit de servei, i també el compromís envers la societat i l’estimació i el respecte per la natura.

• Els Premis als Mitjans de Comunicació premia els treball realitzats als àmbits televisiu, radiofònic, premsa escrita i de pàgines web de contingut cívic.

• El Premi de Civisme a la Innovació té l’objectiu de premiar les accions que, un cop posades a la pràctica, hagin suposat una innovació en la millora del civisme i la convivència, tant d’un col·lectiu com del conjunt de la societat.

• El Premi Civisme a la Ciutadania i Virtut Civil vol reconèixer persones o organitzacions que destaquin per l’excel·lència de la seva tasca i trajectòria de servei al país.

Destinataris:

Persones físiques més grans de 18 anys així com les persones jurídiques que compleixin el que disposa l’apartat 4 de les bases generals.

Més informació aquí.