Pantalla Home de Xarxanet.org

Des de la Web Voluntariat.gencat.cat teniu un menú que us porta fins a Xarxanet.org. Un portal institucional que us dirigeix a un altre portal públic que conforma un dels majors projectes de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya.

Voluntariat.gencat.cat és el portal institucional del Voluntariat a Catalunya mentre que Xarxanet.org és un portal públic, què des del 2003, la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària ha impulsat per tal de teixir xarxa associativa i donar veu i presència a les entitats sense ànim de lucre dedicades al voluntariat.

Afavorint la seva visualització als mitjans, agafant pes a l’agenda mediàtica del món periodístic professional  i fent valdre i impulsant la seva feina com a reconeixement a la importantíssima labor que realitzen per tal de canviar la realitat social en què vivim i per enfrontar moltes de les problemàtiques socials que han esdevengut en els últims anys a casa nostra.

Retall de pantalla voluntariat.gencat.cat recursos

Les entitats del tercer sector són les veus de moltes realitats socials que no arriben als mitjans, i tenen un coneixement profund de les situacions de vulnerabilitat, per la qual cosa s’han de transformar en l’altaveu que visualitzi els temes socials més preocupants de Catalunya i una eina que reivindiqui els drets fonamentals de les persones o dels nostres entorns.

Xarxanet.org ha significat tenir un portal ple de recursos fets per les entitats i per a les entitats i els seus voluntaris. Un periodisme amb una missió transformadora de la nostra societat, que utilitza una comunicació directa que vol incidir de forma eficaç en la realitat social i cultural. Amb valors claus de transformació social, enfortiment de les entitats i millora de la tasca de les persones voluntàries, treballant des dels drets i la sostenibilitat.

Els objectius principals de Xarxanet.org són:

  • Difondre al conjunt de la societat les activitats de les entitats catalanes de tots els sectors associatius (social, ambiental, cultural, comunitari i internacional)
  • Reflexionar i generar opinió i debat al voltant de l’associacionisme, el voluntariat i el tercer sector.
  • Assessorar i acompanyar les entitats per tal que aconsegueixin enfortir-se i millorar el seu funcionament.
  • Ser un punt de trobada i generació de xarxa entre associacions i persones voluntàries, tot aprofitant diferents plataformes i xarxes socials.

Qualsevol entitat no lucrativa legalment constituïda pot formar part com a col·laboradora omplint aquest formulari de registre, però també pot fer servir tots els recursos que hi ha disponibles a la Web, entre altres:

  • Convocatòries de finançament publicades.
  • Donar-se d’alta a butlletins de l’associacionisme i el voluntariat.
  • Assessorament gratuït en temes jurídics, econòmics o de comunicació i noves tecnologies.
  • Acompanyament sense cap cost en temes de formació i projectes. Publica les teves dades de transparència i genera una fitxa de la teva entitat.
  • Tenir un espai per tal de publicar les dades de transparència i generar una fitxa de l’entitat.
  • Un taulell d’ofertes laborals
retall de pantalla de xarxanet.org mapa de la web

Les persones voluntàries poden trobar articles sobre la realitat del sector i conèixer els diferents àmbits de l’acció voluntària, ofertes de voluntariat i una àmplia oferta de cursos de formació relacionats.

Xarxanet té dos grans blocs de continguts, notícies i recursos, i darrere d’ells hi ha un gran equip de redactors de diferents entitats que treballen activament per treballar tots els temes d’actualitat del sector de forma seriosa, ètica i informada. La formació tracta d’adaptar-se a les noves necessitats del voluntariat i de les entitats, també amb una secció de seminaris web gratuïts, que són conferències de professionals.

retall de pantalla xarxanet.org oferta de webinars

Aquest projecte de la Generalitat de Catalunya, té com a entitats promotores a Fundesplai, La Fundació Pere Tarrés, Lavinianext, Colectic, Voluntaries.cat, Minyons Escoltes i Guies de Catalunya i Tothomweb.