El voluntariat és una manera d’implicar-te en la construcció de la societat, i de ser part activa en la seva transformació. Si decideixes ser voluntari o voluntària, els teus coneixements, capacitats, temps, compromís i esforç faran possibles molts canvis en el teu entorn. L’acció voluntària també et permetrà aprendre noves habilitats, capacitar-te, treballar en equip per a un objectiu comú i conèixer persones com tu, que han decidit ser part activa de la seva comunitat.

Entenem el voluntariat com el conjunt de persones que, de manera lliure i solidària, i per voluntat pròpia i sense cap contraprestació econòmica, decideixen dedicar part del seu temps a exercir, juntament amb altres persones, un compromís de transformació de la societat.

El voluntariat es desenvolupa en el marc d’una entitat, sense ànim de lucre, estable i que actua en benefici de tercers, d’acord amb el compromís formal adquirit entre les dues parts i el respecte a les normes de funcionament i d’organització de la mateixa entitat.

Què ofereix?
– Informació i acompanyament a les persones interessades en realitzar voluntariat on s’informa sobre els projectes de voluntariat que hi ha a la ciutat.

– Acompanyament a les entitats de Mataró que teniu o voleu tenir projectes de voluntariat. Es dóna suport a fer difusió de les crides de voluntariat, s’acompanya en la redacció del projecte de voluntariat i es realitzen sessions formatives diverses entorn del voluntariat.

– Sensibilització a la ciutadania sobre la importància de les activitats de voluntariat i reconeixement a la tasca que realitzen les persones voluntàries que hi ha a la ciutat de Mataró.

On el pots trobar?
Dimarts i dijous al centre cívic Cabot i Barba (Plaça Miquel Biada, 5 de Mataró), és recomanable demanar cita prèvia a través del correu participacio@ajmataro.cat o per telèfon al 93 758 2668.