Les 5 edicions d’aquesta formació permetran a les entitats d’arreu del territori formar-se en les eines que permetin acostar-se al món empresarial per a una possible col·laboració mitjançant l’aprenentatge del procés de definició, redacció i presentació del projecte de l’entitat .

El curs tindrà un format semipresencial on al llarg d’un mes es faran dues sessions presencials (la primera i la cloenda) i un període e-learning de tutorització, amb un total de 23h. Es realitzaran 5 edicions repartides per tot Catalunya.

TERRITORI

Inici.

Presencial.

Treball individual.

Tancament.
Presencial.

Previsió de lloc

E-learning

BARCELONA 1

16 maig de 9.30-13.30

Del 16 de maig al 20 de juny

20 juny de 9.30-13.30

Fundació Pere Tarrés

TARRAGONA

23 maig de 9.30-13.30

Del 23 de maig al 27 de juny

10 juliol de 9.30-13.30

CASA DEL MAR de Tarragona

LLEIDA

30 maig de 9.30-13.30

Del 30 de maig al 4 de juliol

4 juliol de 9.30-13.30

ESCOLA ESPLAI Lleida

GIRONA

6 juny de 9.30-13.30

Del 6 de juny al 11 de juliol

11 juliol de 9.30-13.30

ESCOLA ESPLAI Girona

BARCELONA 2

13 juny de 9.30-13.30

Del 13 de juny al 18 de juliol

18 juliol de 9.30-13.30

CASA DEL MAR de Barcelona

Els objectius del curs són conèixer les vies de col·laboració entre les entitats no lucratives i les empreses, i mostrar les eines per presentar un projecte de manera motivadora a una empresa realitzant un correcte acostament al món empresarial, amb l’objectiu d’ajudar les organitzacions no lucratives a diversificar les seves fonts de finançament. D’altra banda, el curs també té per objectiu permetre a algunes de les entitats que s’hi formin amb èxit participar en l’Espai Pitching Solidari del Marketplace 2014.

El contingut del curs es pot consultar al catàleg de cursos del Pla de formació del voluntariat de Catalunya.

El Marketplace 2014, organitzat per la Federació Catalana de Voluntariat Social, tindrà lloc el 20 d’octubre de 2014 al Centre Cultural Born, a Barcelona i pretén ser un esdeveniment que promogui el desenvolupament de nous partenariats i un nou model col·laboratiu entre tots els agents socials, i ser un espai que mostri el treball conjunt entre empreses i entitats i generi l’encontre entre agents que desenvolupen o volen desenvolupar actuacions de RS.

Un dels espais del Marketplace 2014 serà l’Espai Pitching Solidari, un espai dinamitzat d’aprenentatge on sis entitats podran presentar els seus projectes davant de persones expertes del món empresarial. L’objectiu de l’Espai serà posar en pràctica els aprenentatges del curs i donar l’oportunitat a les entitats de presentar els seus projectes de manera àgil i motivadora, cercant les sinèrgies amb el món empresarial. Les persones expertes del món empresarial valoraran públicament les presentacions per tal que tant participants com públic assistent puguin aprendre de l’experiència. Les presentacions es gravaran en un canal YouTube de l’esdeveniment i es mostraran posteriorment a la xarxa

Les sis entitats que tindran l’oportunitat de participar en l’Espai Pitching del Marketplace 2014 seran seleccionades per la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Benestar Social i Família un cop finalitzat el curs de formació en base a criteris objectius basats en les valoracions tècniques realitzades pel professorat del curs (aprofitament del curs, valoració del projecte i treball realitzat).

A més a més, totes les entitats que hagin realitzar el curs tindran la possibilitat d’assistir com a públic a l’Espai Pitching Solidari.

Finalment, prèvia inscripció al web tindran l’oportunitat de poder presentar els seus projectes en l’Espai Connecta del Marketplace en el qual s’hi efectuarà un ’”speaker corner” que permetrà a les entitats difondre els seus projectes in situ i a través de les xarxes (les intervencions es gravaran en vídeo i seran difoses pel canal YouTube de l’esdeveniment)

Aquesta formació s’emmarca en el desplegament del II Pla Nacional del Voluntariat i respon al bloc de treball de la sostenibilitat i el bon govern de les entitats i forma part del programa d’actes de la commemoració del Tricentenari.