Som-Fundació

Som – Fundació Catalana Tutelar obté el 3r premi de la 27a edició del Premi Voluntariat pel projecte #JoTbPuc, fomentant el voluntariat inclusiu per a les persones amb discapacitat intel·lectual. El projecte incentiva la participació activa de les persones a qui l’entitat dona suport en el seu entorn comunitari més proper a través del voluntariat.

#JoTbPuc

El programa parteix, d’una banda, per la demanda explícita de les persones ateses per la fundació per fer algun tipus de voluntariat i, de l’altra, per la defensa d’aquest dret com a part de la missió de l’entitat.

Des de Som – Fundació aposten per iniciar la formació i acompanyament necessari a les persones usuàries, com un projecte propi que recull tot el procés: informació del programa, formació, oferta d’experiències puntuals, suport a la presa de decisió, acompanyament, incorporació a una altra entitat per fer voluntariat i seguiment.

Treball en xarxa i apoderament

Per mitjà del treball en xarxa i la col·laboració amb altres entitats, les persones amb discapacitat intel·lectual ateses per la fundació fan voluntariat en diferents entitats socials del municipi on viuen i, per tant, al seu entorn natural. A més a més, #JoTbPuc involucra a diferents agents socials: des de federacions fins a entitats i associacions.

L’entitat apropa i fomenta el voluntariat a les persones que donen suport per aportar valor a la comunitat per sobre de la seva discapacitat, i a la vegada per apoderar-les com a ciutadanes de ple dret.

Som Fundació Catalana Tutelar

Som – Fundació Catalana Tutelar és una entitat sense afany de lucre que defensa els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual, protegeix i vetlla perquè les persones amb la capacitat jurídica modificada, disposin d’un sistema de suports a la presa de decisions necessaris per poder desenvolupar el seu projecte personal.