Taller 4 el poder de l'autoconeixement

El pròxim 14 de juliol a les 18 hores tindrà lloc el quart taller de la 22a edició de l’Escola d’estiu del voluntariat: “El poder de l’autoconeixement, el camí cap a l’autoacceptació” a càrrec de Mònica Timón.

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) obre les inscripcions per a la 22a edició de l’Escola d’estiu del voluntariat que serà en línia i oferirà activitats formatives gratuïtes per a persones voluntàries, coordinadors i coordinadores de voluntariat i responsables d’entitats.

El poder de l’autoconeixement, el camí cap a l’autoacceptació

En què consisteix el procés d’autoconeixement? Quan es parla d’autoacceptació, què vol dir? Qui soc jo? Són preguntes que segurament s’han fet moltes vegades. Però moltes vegades la resposta no és fàcil i implica dur a terme un viatge cap a l’interior de l’individu que sovint pot causar vertigen.

Entendre en què consisteixen aquests processos com a eines essencials per enfortir l’autoestima, i facilitar pautes i estratègies que l’afavoreixen, seran el motiu de reflexió i debat d’aquest taller.

Continguts

 • Autoestima i autoconcepte.
  • Què són?
  • Quina és la seva importància en els diferents àmbits on ens desenvolupem?
 • Com podem enfortir l’autoestima.
  • Elements clau per millorar l’autoestima:
   • Autoconeixement personal. Valoració i reforç de qualitats i capacitats.
   • Coneixement, acceptació i transformació de debilitats.
  • La importància dels pensaments positius.
  • Aprenent a estimar-nos. Expressar i viure els nostres sentiments. L’autoempatia.

Taller a càrrec de Mònica Timón

Doctora en Psicologia clínica i Màster en Teràpia de Conducta. El seu interès per la ment i la comprensió del comportament humà va fer que la seva formació es dirigís a la psicologia, especialitzant-se en gestió emocional, teràpia cognitiva i teràpia de parella. A més, és presidenta de l’Associació Pandora: Recursos dona, que des de l’any 2005 treballa projectes dirigits a l’apoderament de les dones i projecte de sensibilització envers la igualtat de gènere, la diversitat d’identitats de gènere i sexuals i la prevenció de les violències masclistes.

Tant com psicòloga clínica com des de l’activisme social sempre l’han interessat els processos de canvi, i ha focalitzat molta de la seva intervenció a facilitar aquests processos a través de l’apoderament per mitjà de l’autoestima, l’autoacceptació i la gestió emocional.

Inscripcions i programa

Les persones interessades poden fer la inscripció a tots aquells tallers que siguin del seu interès mitjançant el formulari d’inscripció. Tots els tallers disposaran de transcripció simultània i interpretació de signes. En el programa es descriuen els horaris, els continguts i les persones docents que impartiran els tallers.