Taller 1 treball en xarxa

El pròxim 13 de juliol a les 10 hores tindrà lloc el primer taller de la 22a edició de l’Escola d’estiu del voluntariat: “Treball en xarxa… sí o sí!” a càrrec de José Ramón Ubieto, psicòleg clínic i professor de la UOC.

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) obre les inscripcions per a la 22a edició de l’Escola d’estiu del voluntariat que serà en línia i oferirà activitats formatives gratuïtes per a persones voluntàries, coordinadors i coordinadores de voluntariat i responsables d’entitats.

Treball en xarxa… sí o sí!

Aquesta formació és una oportunitat per reflexionar sobre les possibilitats del treball en xarxa en el nostre dia a dia i les seves implicacions ètiques i tècniques en les pràctiques col·laboratives. Ara, més que mai, cal encetar noves pràctiques, noves maneres de fer que, sense renunciar a la virtualitat que promouen les tecnologies, donin un nou valor a la presència i a l’estar junts. Les xarxes, de tota mena, són una oportunitat per al vincle i això ens convé més que la connexió, quan ens aïlla en la nostra bombolla.

Construir i sostenir la xarxa no és fàcil, requereix alguns principis que hem de compartir, alguns consensos que hem de generar i un pla que faci que les sinergies —que són tendents a la dispersió— creïn nous escenaris de treball compartit.

Les bretxes que s’amplien a la nostra comunitat (polítiques, digitals, de gènere i corporals) manifesten la desigualtat creixent i ens conviden a inventar fórmules de cooperació des de l’administració i les entitats.

Continguts

  • Idees bàsiques del treball en xarxa.
  • Criteris d’intervenció.
  • Aspectes ètics.
  • Models organitzatius.

Inscripcions i programa

Les persones interessades poden fer la inscripció a tots aquells tallers que siguin del seu interès mitjançant el formulari d’inscripció. Tots els tallers disposaran de transcripció simultània i interpretació de signes. En el programa es descriuen els horaris, els continguts i les persones docents que impartiran els següents tallers:

13 de juliol

  • Taller 1 (10-12 h) Treball en xarxa… sí o sí! a càrrec de José Ramón Ubieto, psicòleg clínic i professor de la UOC.
  • Taller 2 (18-20 h): Lideratge transformador, què vol dir? a càrrec de Virginio Gallardo, soci director Humannova.

14 de juliol

  • Taller 3 (10-12 h): Què és el brànding? Construïm la marca de l’entitat! a càrrec d’Anna Rosell, psicòloga.
  • Taller 4 (18-20 h): El poder de l’autoconeixement, el camí cap a l’autoacceptació a càrrec de Mònica Timón, psicòloga clínica.

15 de juliol

  • Taller 5 (10-12 h): Tots connectats pel mòbil, però per WhatsApp o per Telegram? a càrrec de Sílvia Llombart, consultora i formadora en comunicació digital.
  • Taller 6 (18-20 h): Mindfulness, atenció plena cap a un mateix! a càrrec d’Albert Díaz, psicòleg i formador.