En l’acte inaugural, la directora de Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Girona, Marta Casacuberta, ha donat la benvinguda al centenar de persones que han assistit a la 20a edició de l’Escola i ha lloat el model itinerant de l’Escola.

Tot seguit, el director general d’Acció Cívica i Comunitària, Bernat Valls, ha destacat que la formació accessible i de qualitat és un element clau per millorar la capacitació de les persones voluntàries. A més a més, ha subratllat que aquest 2019 és un any especial pel que fa a la formació atès que enguany se celebra el 25è aniversari del Pla de Formació de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya.

Conferència i tallers

L’Associació Àgora ha compartit com des del diàleg i la posada en valor dels diferents tipus de coneixements, es pot aconseguir que l’educació al llarg de tota la vida sigui un dret bàsic per a tothom. I com les persones voluntàries, diverses, participatives i amb poder de decisió poden ser el motor per a transformar la societat del segle XXI.

En un sol dia s’han dut a terme diferents itineraris formatius amb quatre tallers simultanis de matí i tarda. Cada itinerari ha volgut capacitar les persones voluntàries i les 60 entitats assistents en àrees específiques: gènere, lideratge, comunicació i participació.

L’Escola d’Estiu del Voluntariat

L’Escola d’Estiu del Voluntariat és un espai on s’ofereixen activitats formatives de qualitat per a persones voluntàries, coordinadors i coordinadores de voluntariat i responsables d’entitats i ofereix l’oportunitat de participar en un espai formatiu únic a Catalunya i fomentar l’intercanvi d’experiències entre les persones voluntàries i les entitats.