Aquest passat 5 de juliol, s’ha celebrat a Olot la trobada de Punts de Voluntariat Local. L’objectiu ha estat crear xarxa i coneixement en voluntariat des del món local, i explicar el projecte d’innovació en associacionisme i voluntariat SISA.

A la trobada, on han participat diferents ens locals, ha assistit el subdirector de Cooperació Social i Voluntariat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Marc Viñas, i ha comptat amb la presència del Regidor de Benestar Social de l’Ajuntament d’Olot, Josep Berga.

Durant la jornada s’ha explicat amb detall el projecte del SISA (Servei integral de suport a les associacions), sorgit com a resultat del que evidenciava l’estudi Panoràmic a la Garrotxa, que havia tirat endavant el 2015 el Consorci Acció Social de la Garrotxa (CASG) amb l’Obsevatori del Tercer Sector. Els aspectes clau del SISA són:

• Les associacions participen en la presa de decisions que les afecten.
• Es crea el consell del SISA amb 10 representats, majoria d’entitats, que marca accions anuals i és vinculant.
• Donar resposta a les entitats des de l’òptica de les entitats.

Aquest darrer punt, ha demanat un treball tècnico-polític important i és una aposta decidida per un model que fa avançar el paper de l’associacionisme i el grau de relació i de governança entre l’administració i el teixit associatiu.

Al llarg del dia s’han tractat diferents temes, entre altres, jornades monogràfiques per a entitats, l’estudi Panoràmic i el Contracte Programa 2017, que ha presentat l’Araceli Crespo, tècnica del Servei de Promoció de l’Associacionisme i el Voluntariat de la Generalitat de Catalunya i coordinadora del grup de treball dels Punts de Voluntariat Local.


La propera reunió del grup de treball esta prevista a principis del 2018
.

Contracte Programa

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies dona suport als ens locals per enfortir el teixit associatiu i el voluntariat amb el Contracte Programa.

Els ens locals poden presentar projectes al Contracte Programa 2017 per enfortir el voluntariat i l’associacionisme, aquí trobaràs més informació sobre el procediment i les línies de suport d’aquest nou cicle.

Si vols informació de com formar part d’aquest grup de treball, ens pots contactar a través del següent formulari.

Llista de Punts Locals de Voluntariat

Barberà del Vallès
Caldes de Montbuí
Cambrils
CAS Garrotxa (Olot)
CAS Pla de l’Estany (Banyoles)
Consell Comarcal de la Noguera
Cornellà del Llobregat
El Prat del Llobregat
Granollers
Mataró
Palau Solità i Plegamans
Reus
Sabadell
Salt
Sant Cugat del Vallès
Santa Coloma de Gramenet
Terrassa
Vilafranca del Penedès