Aquest serà un dels tallers que tindrà lloc al matí i a la tarda a la 23a edició de l’Escola d’estiu del voluntariat del proper 7 de juliol a Vic. La inscripció es pot realitzar a través d’aquest enllaç fins el 4 de juliol i el programa complet es pot consultar aquí.

Llenguatge audiovisual bàsic i codi ètic per als enregistraments

En el dia a dia de l’entitat la difusió de les tasques que realitzem s’ha convertit en un element clau per donar-nos a conèixer, comunicar qui som, què fem i sobretot quin és l’impacte que tenim a la societat. En l’entorn de les xarxes socials les imatges i els vídeos adquireixen una gran importància i el mòbil és una gran eina que ens pot ajudar a realitzar contingut de valor però, què hem de tenir en compte? Com podem utilitzar-lo de forma senzilla però efectiva?

Aprendre els aspectes tècnics bàsics i necessaris per a enregistrar i editar un vídeo de qualitat amb l’única ajuda del mòbil és l’objectiu d’aquest taller. Decidir els millors enquadraments, la durada de cada pla, retallar, afegir transicions, rètols i seguidament decidir quins són els millors formats per compartir-lo són alguns dels aspectes més destacats.

Tot això tenint en compte que a l’hora de fer un vídeo no tot s’hi val: cal respectar la privacitat de les persones que apareixen a les imatges mitjançant tècniques i consells específics per actuar amb rigorositat.

Continguts

  • Tècnica bàsica i qüestions clau a l’hora de gravar un vídeo amb el mòbil: del plantejament inicial al rodatge.  
  • Codi ètic a l’hora de gravar: com mostrar la nostra feina de forma rigorosa i respectant sempre la privacitat dels participants. 
  • Edició d’un vídeo curt directament amb el mòbil: muntatge, rètols/títols i música.  
  • Compartició del vídeo a les xarxes socials: tipus de vídeos i formats més habituals.  

Docent

Jordi Flamarich, periodista i consultor de comunicació digital, és professor de Periodisme Mòbil al Centre de Formació i Desenvolupament del Col·legi de Periodistes de Catalunya i a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Ha desenvolupat la seva carrera professional en l’àmbit d’Internet i les noves tecnologies. També imparteix cursos de capacitació i ús de tecnologies 2.0 en entorns professionals.