Vilanova i la Geltrú presenta el nou Punt de Voluntariat

Aquest dimarts 29 de gener, el centre cívic La Geltrú va acollir la presentació del Punt de Voluntariat de VNG, un lloc de trobada, orientació i assessorament que té la finalitat d’acompanyar a les persones que volen fer voluntariat i les entitats que busquen voluntaris i voluntàries. És un servei que s’ofereix des de l’Oficina d’Entitats i té el suport de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC).

La presentació, a la qual van assistir-hi una trentena de persones, va anar a càrrec de la regidora de Participació, Blanca Albà, i de la cap del Servei de Promoció de l’Associacionisme i el Voluntariat de la DGACC, Eva Ribera.

Blanca Albà va lloar el paper de les entitats de la ciutat i va explicar el perquè de la creació del Punt de Voluntariat “les noves necessitats han portat l’Oficina a crear el Punt de Voluntariat, una finestreta única on orientar les persones que s’adrecen a l’Ajuntament interessades en temes de voluntariat”.

Per la seva part, l’Eva Ribera va expressar-se en termes similars respecte a la tasca que fan les entitats i va fer una presentació detallada del marc legal del voluntariat amb la Llei 25/2015 del voluntariat i del foment de l’associacionisme i del paper que tenen els municipis en la dinamització del voluntariat.

Durant l’acte, l’Observatori del Tercer Sector va realitzar una dinàmica per conèixer les necessitats de les entitats entorn a la formació i el voluntariat, qüestions on el Punt de Voluntariat vol oferir suport.

L’Oficina d’Entitats

L’Oficina d’Entitats és un servei impulsat per l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, que s’adreça tant a les entitats ja constituïdes com a aquelles persones que volen iniciar un projecte associatiu.

L’Oficina d’Entitats – Punt de Voluntariat, que depèn de la Regidoria de Participació Ciutadana, es troba a l’edifici de l’Ajuntament, a la plaça de la Vila, 8, o al telèfon 93 8140000, extensió 2040, o al correu electrònic entitats@vilanova.cat.