La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (DGACC) t’ofereix un seguit de serveis d’acompanyament perquè la teva entitat tingui més impacte social. Aquests serveis són prestats per entitats especialitzades del sector associatiu, són gratuïts, eficients i de qualitat.

Els serveis d’assessorament tenen per objectiu acompanyar les entitats sense ànim de lucre (associacions, fundacions, cooperatives, etc.) en la seva gestió diària.

 

 Servei de suport a la posada en marxa de l’entitat

Vols posar en marxa una entitat no lucrativa i no saps per on començar? T’ajudem a definir “qui som”, “què fem” i “com ho fem” per tal que la iniciativa sigui viable i sostenible.
 Servei de suport a la millora dels projectes d’intervenció

Vols millorar les activitats i projectes de la teva entitat? Aquest servei està adreçat a orientar a les entitats i recolzar-les en la definició, desenvolupament i avaluació de les activitats i projectes  de l’organització.
 Servei de suport a la millora de la gestió del voluntariat

T’interessa obtenir una anàlisi de la gestió del voluntariat de la teva entitat i millorar la gestió de les persones voluntàries? T’acompanyem en l’execució d’accions que millorin la implicació i  alineació d’aquestes persones amb la teva organització. 
 Servei de suport a la millora de la comunicació

Vols millorar la teva influència com a organització? Amb aquest servei identificaràs els recursos i les claus per a la comunicació associativa, i t’ajudarem a desenvolupar i implementar el pla de  comunicació de la teva entitat. 

     Servei de suport a la millora de la participació

Tens ganes de millorar la participació i implicació de la teva base social? T’acompanyem en la millora de la comunicació interna i la gestió de la informació. 
 Servei de suport a la millora de la captació de fons

Vols redactar un Pla de captació de fons? Aquest servei t’ajudarà a redactar aquest Pla i a reflexionar sobre les estratègies d’inversió i de cerca de finançament més adequades.
 Servei de suport a la millora de la planificació estratègica

La planificació de les entitats és clau per a la seva sostenibilitat. Aquest suport personalitzat està adreçat a orientar a les entitats en la identificació de les necessitats i reptes a partir de  l’entorn i la realitat organitzativa i definir els objectius i orientacions estratègiques per als propers anys.
 Servei de suport a la millora de les competències de l’equip

T’ajudem a millorar les capacitats i definir el pla formatiu. Aquest suport està adreçat a orientar a les entitats en la definició de les competències dels equips i posar en marxa accions per a la  seva capacitació, promovent la millora continua en tots els àmbits de l’organització.
 Servei de suport per la sostenibilitat de l’entitat

La teva entitat es troba en un moment complicat i delicat? Necessites suport per mantenir les activitats? T’orientem en la detecció dels punts crítics i t’acompanyem en la posada en marxa  d’accions per garantir la continuïtat de l’organització.

 

Característiques del serveis

– Els acompanyaments consten d’un mínim de 2 sessions de treball i un màxim de 5 en funció del tipus del servei sol.licitat.

 Cada sessió té una durada de 2h.

 Les sessions són presencials a la seu de l’entitat que presta el servei (Barcelona) o a través d’Skipe (en funció de les necessitats de cada entitat). Puntualment també es poden programar les sessions a la seu de l’entitat.

 Per accedir a l’acompanyament, les entitats emplenaran un breu formulari.

 Les entitats s’han de comprometre per escrit, a desenvolupar les accions i el calendari de treball consensuat.

Sol·licitud

Pots fer la teva sol·licitud a través del següent formulari. Els assessoraments i acompanyaments són promoguts per la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària i no tenen cap cost per la teva entitat.