Donant resposta als reptes que el Pla Nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat planteja en relació a les empreses i el món associatiu el Departament de Benestar Social i Família, dóna suport a la 4a Setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya, que acosta aquest dos sectors.

Des que el 2011 es va celebrar el MarketPlace, espai de trobada entre empreses i entitats, en el marc del II Congrés Europeu del Voluntariat, la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària ha reactivat amb força les línies de treball en relació a aquest tema.

De fet el mateix Pla Nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat ja contempla aquest espai de treball conjunt com una de les línies estratègiques cabdals pel que fa a l’eix Societat; aquest fet, sumat al treball previ que, en temes de voluntariat corporatiu i la relació entre entitats i empreses, sempre s’ha tingut en compte des de la unitat responsable dels temes de voluntariat, ha propiciat que aquest darrers dos anys s’hagin succeït un seguit d’iniciatives pròpies i en col·laboració, totes elles adreçades a reforçar aquest treball en xarxa i aliança entre sectors que reforcen, sens dubte.

La col·laboració i participació en aquesta 4a setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya, és una aposta més que se suma a les de la publicació Empresa i voluntariat a Catalunya: Recull de bones pràctiques de voluntariat corporatiu que es realitzen des de l’empresa impulsada per la DGACC i editada dins de la Col·lecció Eines del Departament de Benestar Social i Família, i a la del taller de formació Empreses i organitzacions sense ànim de lucre: la col·laboració possible, reconegut dins del Pla de formació del voluntariat de Catalunya impartit per l’empresa Valores & Marketing, especialista en aquest tema, i del qual fins el moment se n’han fet edicions a Lleida. Barcelona i Tarragona.

La formació, que ha comptat amb la col·laboració de les escoles de formació del territori, tracta continguts teòrics i pràctics per aprendre a acostar-se, sol·licitar, aconseguir i fidelitzar la col·laboració amb el sector empresarial. A més, 3 entitats d’entre les assistents a cadascun dels 3 cursos, han participat en un procés de tutoria gratuït per al seu pla de captació de fons de procedents de les empreses. En aquests moments 6 entitats ja han finalitzat amb èxit aquest primer procés i 3 més ho faran al llarg del mes de juny.

Per a més informació de la 4a setmana de la Responsabilitat Social a Catalunya, podeu consultar la nota de premsa.