Ahir va tenir lloc el webinar sobre la llei del Voluntariat i de foment de l’Associacionisme, una Llei que té per objecte fomentar, reconèixer, protegir i donar a conèixer l’associacionisme i el voluntariat com a agents de la transformació social.

En la primera part de la sessió, el sub-director general de Cooperació Social i Voluntariat, Marc Viñas, ha explicat el marc general de la llei, els detalls dels conceptes de la llei (pla de voluntariat, pla de formació, socis i voluntaris…) i com les entitats es poden posar en marxa.

En la segona part de la sessió, la coordinadora del programa “Voluntariat per Collserola” del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, ha exposat l’aplicació pràctica de la llei a les entitats ambientals. Per acabar, les entitats han pres la paraula en el torn obert de preguntes.

La llei del Voluntariat i de foment de l’Associacionisme és d’aplicació a les entitats sense afany de lucre d’àmbit català amb programes de voluntariat i, per tant, és important que tant les associacions com les fundacions coneguin quines són les principals obligacions que han de complir respecte al seu voluntariat.

En aquest vídeo podeu veure el webinar “Com afecta la Llei de Voluntariat a les entitats ambientals?”