El passat dimecres 15 de juny van tenir lloc a seu de la delegació del Govern de la Generalitat a Lleida dues sessions de formació de la Plataforma TransparEnt. 

Com ja hem anat informant, TransparEnt és una eina elaborada pel Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació de la UAB que ha comptat amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària

La web posa a l’abast de les entitats una eina que els permet, no només fer el diagnòstic de la seva transparència sinó també poder millorar-la i obtenir documents d’autoacreditació.

Entre altres objectius, aquest és un recurs que ha d’ajudar a les entitats al compliment de la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, que no només regula l’activitat de les administracions públiques sinó també la de determinades persones físiques com jurídiques. Augmentar la projecció de les entitats, donar conèixer el que fan  i qui són a la resta de la ciutadania i d’agents, és també un dels punts principals en els quals posa accent el projecte, ja que la comunicació de tots aquests aspectes és imprescindible per tal d’augmentar la base social de les entitats, i la seva sostenibilitat. 

Amb aquesta actuació la  Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, continua fent palès el seu compromís d’impuls de les mesures del Pla Nacional de l’Associacionisme i el Voluntariat 2014-2015 que s’ha prorrogat durant el 2016.

Us animem a participar d’aquestes sessions de formació. Si encara no ho heu fet, us podeu inscriure emplenant en següent Formulari